Brödstekt saltsill med färskpotatis

0 röster
4
Brödstekt saltsill med färskpotatis
Foto: Jacob Grange

Saltsill som är stekt i bröd med krämigt stuvad färskpotatis är riktigt riktigt gott.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 450 g urvattnad saltsill
  • 3 dl ströbröd
  • smör till stekning
  • 500 g färskpotatis, kokt
  • 2 st bananschalottenlök, skalad
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 st citron, rivet skal
  • 1 msk dragon, hackad
  • maizena
  • citron & mangoldskott till servering
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Torka sillen på lite hushållspapper, panera den i rikligt med ströbröd. Stek den i brynt smör i ca 3 minuter på varje sida.
  2. Halvera potatisen och strimla löken tunt. Fräs löken i en kastrull med lite smör, tillsätt potatis och grädde.
  3. Koka upp och red av lätt med maizena. Smaka av med salt, nymalen vitpeppar, citronskal och dragon.
  4. Servera den nystekta sillen med potatisen, en citronklyfta och mangoldskott.
9 juni 2010

Laddar fler recept