Brödstekt saltsill med färskpotatis

Brödstekt saltsill med färskpotatis
Foto: Jacob Grange
Andreas Nylén
Andreas Nylén

Brödstekt saltsill med färskpotatis

13 ingredienser

Saltsill som är stekt i bröd med krämigt stuvad färskpotatis är riktigt riktigt gott.

Ingredienser

portioner
  • 450 g urvattnad saltsill
  • 3 dl ströbröd
  • smör, till stekning
  • 500 g färskpotatis, kokt
  • 2 bananschalottenlökar, skalad
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 msk dragon, hackad
  • majsstärkelse
  • citron
  • mangoldskott, till servering
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Torka sillen på lite hushållspapper, panera den i rikligt med ströbröd. Stek den i brynt smör i ca 3 minuter på varje sida.
  2. Halvera potatisen och strimla löken tunt. Fräs löken i en kastrull med lite smör, tillsätt potatis och grädde.
  3. Koka upp och red av lätt med maizena. Smaka av med salt, nymalen vitpeppar, citronskal och dragon.
  4. Servera den nystekta sillen med potatisen, en citronklyfta och mangoldskott.