Örtstekt gös med jordärtskocka, cocktailtomat och färska baljväxter

Örtstekt gös med jordärtskocka, cocktailtomat och färska baljväxter
Foto: TV4
Andreas Nylén
Andreas Nylén

Örtstekt gös med jordärtskocka, cocktailtomat och färska baljväxter

18 ingredienser

30 min

En gösfilé som är stekt i örter och serveras tillsammans med jordärtskocka, tomat och baljväxter.

Ingredienser

portioner
  • 600 g gösfilé
  • 1 knippe salvia
  • 1 knippe rosmarin
  • 1 knippe timjan
  • olivolja, till stekning
  • 400 g jordärtskocka, skalad
  • 1 l vatten
  • 1 dl citronsaft
  • 200 g sugarsnaps, snoppade
  • 200 g sockerärtor
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 20 körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • 1 dl babyspenat
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Plocka salvia, rosmarin och timjan.
  2. Klappa in fisken med örterna och stek dem i het panna med lite olja så att örterna fastnar.
  3. Skär skockan i mindre bitar och koka dem i saltat vatten och citron.
  4. Koka baljväxterna i ca 2 minuter i saltat vatten.
  5. Gnid in tomaterna i olja och salta dem rikligt.
  6. Tillaga dem i 200 grader i ca 2 minuter.
  7. Blanda dill, gräslök och spenat med lite olivolja.
  8. Stek jordärtskockan med baljväxterna i lite olja, salta och peppra.
  9. Servera fisken med grönsakerna och tomaterna, garnera med dillsalladen.