43 ingredienser
Rödvinskokt lägg av Gotlandslamm serverad med en spetskålsterrine, timjansky, vinbär bevarade i vinäger och en variation på palsternackor.
Bären blir bara godare med tiden, låt dem gärna stå i några veckor innan ni serverar dem.
**
Agar agar** används på samma sätt som gelatin. Skillnaden är att agar agar är helt vegetabiliskt. Det framställs av ett slags sjögräs och används endast för konsistensens skull. Agar agar ger ingen smak åt det du lagar.
Hittar du det inte i din vanliga livsmedelsbutik, prova hos en hälsokost eller i en asiatisk butik. Du kan byta ut agar agar mot samma mängd gelatinpulver.
Andreas bjöd också på
**Jens Dolks vintips
**92033 Saumur Réserve des Vignerons, 2009, 79:- (4 Solar)"Många gillar power-viner som smakar mycket. Men alla viner kan inte vara kraftfulla monterpaket – det skulle bli tråkigt. Här ett vin från Samur i Loiredalen gjord på den regionstypiska druvan cabernet franc. Trevlig doft med lätt sötkörsbärig saftig doft. Svalare och syrligare smak med kärnbärighet och lite gröna toner. Matvin, och gärna lite syrlighet någonstans i rätten tack."