Sallad på rödbetor med getost och valnötter

André Wessman

Sallad på rödbetor med getost och valnötter

14 ingredienser

Rödbetssallad á la Waldorf. Sallad på rödbetor, gulbetor, polkabetor med getost och en god dressing med hackade valnötter.

Ingredienser

  • 2 rödbetor
  • 2 gulbetor
  • 1 polkabeta
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl salt
  • 1 äpple granny smith
  • 1 dl valnötter
  • 2 schalottenlökar
  • 4 rädisor
  • 200 g getost
  • 2 msk honung, flytande
  • 3 msk crema di balsamico
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • 100 g blandad örtsallad (små salladsblad i olika sorter)

Gör så här

  1. Koka betorna i 2 liter vatten med 1/2dl socker och 1/2dl salt tills det att man kan trycka en potatissticka igenom betorna utan motstånd. Det tar ca 1,5 timme.
  2. Skala och skiva betorna på mandolin eller med kniv i 3 mm tjocka skivor.
  3. Gör en vinägrett på hackade valnötter, finhackad shalottenlök, tärnat äpple, honung, balsamico, rapsolja och salt och peppar.
  4. Skiva rädisa och polkabeta lövtunnt på mandolin och lägg skivorna i isvatten.
  5. Bryt rejäla bitar getost och fördela ut på betorna, häll vinägretten över getosten och betorna, strö de isade grönsakerna över och toppa med rikligt med örtsallad.