Varm couscoussallad med lamm, fetaost och harissa
4 portioner
Du behöver
- 600 g lammfilé (går bra med nötkött, fläskkött eller kyckling) skuret i mindre bitar
- 2 msk smör till stekning
- 3 dl couscous
- 3 dl vatten
- 1 hönsbuljongtärning
- 1 dm purjolök, tunt skuren
- 1 rödlök, tunt skuren
- 200 g fetaost, tärnad
- 100 g ruccola
- 1 dl harissa
- 1 msk citron, pressad
- 2 dl crème fraîche (går bra med lätt-crème fraîche)
- Salt och nymalen svartpeppar efter smak
- Harissa:
- 6 paprikor, röda
- 3 chilifrukter, röda
- 2 msk matolja (går bra med nästan vilken olja som helst)
- 3 klyftor vitlök
- 2 msk olivolja
- Salt och nymalen svartpeppar efter smak
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C, gnid in paprikorna och chilin med matolja.
- Tillaga paprikorna i ugnen i cirka 25 minuter eller tills skalet börjar ta färg. Gör samma sak med chilin men tillaga dem i cirka 10 minuter.
- Ta ut paprikan och chilin ur ugnen för att svalna, ta sedan bort och släng skal samt kärnhus från både paprikan och chilin.
- Mixa paprikan och chilin med vitlök och olivolja, smaksätt med salt och nymalen svartpeppar, ställ i kyl.
- Koka upp vatten och hönsbuljong, slå det sedan i en bunke tillsammans med couscousen, purjolök, rödlök och harissa.
- Stek köttet i smör, blanda det sedan med couscousen, ruccolan och fetaosten, servera med extra harissa och crème fraîche.
15 november 2007