Ljummen rotfruktssallad med oxfilé och reducerad balsamico

Ljummen rotfruktssallad med oxfilé och reducerad balsamico
Foto: TV4

Ljummen rotfruktssallad med oxfilé och reducerad balsamico

Av: Anders Taube

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

Oxfilé passar utmärkt till ett kraftigt rödvin. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg morötter, potatis och palsternackor
  • 1 rödlök
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 ask rucolasallad
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 knippe basilika
  • 600 g oxfilé (eller annat kött)
  • 2 dl crema di balsamico
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär morötter, palsternacka och potatis i ungefär lika storlek och lägg i en plåt.
  2. Ringla över olja och salta och peppra och baka i ugn i ungefär 45 min i 200 grader.
  3. Mixa olivolja med basilikan, salta och peppra.
  4. Häll balsamicon i kastrull och koka under svag värme tills den fått något mer tjockare konsistens.
  5. När rotsakerna fått färg förstek köttet och sätt in i ugn.
  6. Skär rödlök och cocktailtomater.
  7. Ta ut rotsakerna när det fått fin färg, blanda med ruccola, rödlök och cocktail tomater. Häll över basilika oljan och salta och peppra.
  8. Servera rotsakssalladen med köttet och ringla lite av balsamico över. Salta och peppra.