Grillad fläskkarré på ljummen bädd av sallad och spiskumminyoghurt

Grillad fläskkarré på ljummen bädd av sallad och spiskumminyoghurt
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Grillad fläskkarré på ljummen bädd av sallad och spiskumminyoghurt

Av: Anders Malmberg

Från: Nyhetsmorgon

19 ingredienser

25 min

Fläskkarré är både populärt och tacksamt att grilla. Köttet är väl marmorerat och blir riktigt gott och saftigt.

Ingredienser

portioner
  • 400 g fläskkarré
  • 1 citron
  • 2 tomater
  • 1 gul lök
  • 1 fänkål
  • 0,5 zucchini
  • sallad

Marinad:

  • 1 msk honung
  • 1 dl matolja
  • 1 bit ingefära, riven
  • 2 klyftor vitlök
  • tabasco

Spiskumminyoghurt:

  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk apelsinsaft
  • 1 krm malen spiskummin
  • 0,5 tsk timjan
  • salt
  • peppar
  • strösocker

Gör så här

  1. Skala löken. Dela den och de övriga grönsakerna i lagom stora bitar för grillning.
  2. Blanda ingredienserna till marinaden i en rymlig skål eller bunke.
  3. Lägg ner kött och grönsaker i marinaden.
  4. Blanda yoghurt och apelsinsaft i en skål. Smaka av med kummin, salt, peppar och socker.
  5. Grilla köttet och grönsakerna, cirka 2-3 minuter på varje sida.
  6. Lägg upp köttet tillsammans grönsakerna på en bädd av sallad och servera med såsen.