Kokt torsk med blåmusslor och persiljebuljong

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g torskfilé
  • 5 dl vatten
  • 10,5 tsk salt
  • 4 st tomater
  • 1 kg blåmusslor
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st lagerblad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk olja
  • 10,5 dl vitt vin
  • 10,5 dl vatten
  • 75 g smör eller margarin
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 2 st vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Förväll, skala, urkärna och tärna tomaterna. Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs löken tillsammans med lagerblad och timjan i oljan i en gryta. Skölj och borsta musslorna. Kontrollera att de är väl slutna. Lägg musslorna i grytan. Tillsätt vitt vin och vatten i grytan. Låt sjuda under lock tills musslorna öppnat sig. Blanda matfett, persilja och pressad vitlök. Lyft ur blåmusslorna och blanda matfettet i buljongen.
  2. Koka upp vatten och salt. Lägg i torskfilén och låt sjuda under lock ca 5 min. Lägg torskfilén i en serveringsform. Lägg musslorna runt om och häll på buljongen. Garnera med tomathacket.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept