Savoykålsinbakad vildand med sötsyrlig sås

Savoykålsinbakad vildand med sötsyrlig sås
Foto: Jaktlust
Anders Levén ny
Anders Levén ny

Savoykålsinbakad vildand med sötsyrlig sås

Av: Anders Levén

Från: Jaktlust

13 ingredienser

Vildand med sörsyrlig sås - Anders Levén kan konsten att laga vilt.

- Gör samma recept på ripa,rapphöna eller annan sjöfågel.
- Laktosfri grädde kan användas.
- Hoppa över brödet om du är glutenintolerant.

Ingredienser

portioner
  • 4 vildandsbröst
  • 100 g kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl grädde
  • 4 savoykålsblad (förkokta)
  • smör
  • ev vitt bröd
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 dl oxfond (eller sky kokt på skroven)
  • 3 dl sirap
  • 2 dl balsamvinäger
  • lantchips (eller pressad potatis)

Gör så här

  1. Bryn brösten skin och benfria i smör på hög värme hastigt, stäng alla ytor och ge fin färg. Bröstet är rått inuti
  2. Färsen körs i matberedare med kniv, färs, ägg och salt först och sedan grädden i en fin stråle ner i maskinen. Ev lite vitt bröd om man vill att det skall bli lite stadigare
  3. Bygg nu paket av fina savoykålsbladfärs på båda sidor om det brynta bröstet som nu kryddas med salt och peppar. Slå ihop och pensla med smör. Vilas i ca 5-7 minuter då bibehålls saften bättre
  4. Bakas på plåt i ca 12-14 min i 200 °c värme.
  5. Innan man bygger paketet så kokas såsen ihop på spisen, i med allt och reducera, krydda med salt och peppar. Det blir ett söt syligt resultat, mycket gott. Vill man kan man använda en lite hackad chalottenlök i också.
  6. Servera det hela med chips eller pressad potatis.