Fasangryta med ratatouille

30 min
4
Fasangryta med rattoillie
Foto: Jaktlust

Nystekt fasan som bubblar i klassiska grönsaker à la France.

26 november 2009
30 min
4

Du behöver

  • 1 st hel fasan plockad med skinn
  • smör och olivolja
  • salt och peppar

Grönsaker

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st färska tomater
  • 2,5 dl färsk svamp trattisar/gul trumpetsvamp
  • 1 st zuccini
  • 1 st aubergine
  • 3 dl passerade tomater färdigköpt
  • 2-3 dl vatten
  • färsk timjan och färska lagerblad
  • torkad körvel, oregano, körvel och basilika

Till servering

  • färsk babyspenat

Gör så här

  1. Skär ner fasanen i lår och bröstbitar som en kyckling och bryn dom i en järngryta i olivolja och smör.
  2. Tillsätt skurna tomatbitar, lök och vitlök. Krydda med timjan och lagerblad. Rör om och tillsätt övriga grönsaker i tärningar.
  3. I med resten av kryddorna och slutligen dom passerade tomaterna plus vatten. Lägg på locket och låt det hela puttra i minst 15 minuter. Krydda med salt och peppar
  4. Servera med färsk spenat och kanske lite bondbröd. Här passar en flaska pinot noir till.
Kommentera receptet

Fler goda recept