Äggtoddy med konjak och hasselnötscreme

Äggtoddy med konjak och hasselnötscreme
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Anders Levén ny
Anders Levén ny

Äggtoddy med konjak och hasselnötscreme

7 ingredienser

10 min

En riktigt värmande klassiker. Lent och gott efter promenaden!

Ingredienser

portioner
  • 16 cl mandarinkonjak
  • 2 msk rörsocker
  • 6 äggulor
  • 1 förp hasselnötskräm
  • 2 dl vatten, hett
  • 1 myntakvist
  • 4 höga glas

Gör så här

  1. Vispa ägg, socker och hälften av spriten kraftigt på svag värme i en panna med höga kanter eller i en rund kastrull, gärna koppar. Det skall bli riktigt fluffigt.
  2. Slå andra hälften av spriten i glasen direkt och fyll på med äggskummet.
  3. Slå i det heta vattnet och toppa med hasselnötscrèmen. Avsluta med att strimla lite färsk mynta på toppen.