Heta räkor: Hacka vitlöksklyftorna och pepparfrukterna. Värm upp vitlöken och pepparfrukterna med salt i en traktörpanna och låt räkorna sjuda i oljan. Servera genast som förrätt eller drinktilltugg.
Potatisomelett med basilikacrème: Sätt ugnen på 150 grader. Skala löken och den kokta potatisen och skiva, stek sedan lätt i smör eller olja. Varva löken och potatisen i en smord form.
Blanda ägg och grädde, krydda och häll över potatisen.
Laga i ugnen i cirka 30 minuter och låt sedan svalna. Rör under tiden ihop gräddfilen med basilikan, salt och peppar. Skär potatisen och löken i små kvadrater och servera med gräddfilen.
Ugnsstekta tomater med sardellolja: Sätt ugnen på 70 grader. Hetta upp vatten i en kastrull och skålla tomaterna. Skala dem sedan och placera dem i en ugnsfast form. Pensla med olja och krydda med örter och salt.
Låt tomaterna ligga i ugnen en timme, gärna längre. Vattenhalten minskas på så sätt och smaken framhävs.
Mixa under tiden sardeller med olja och lök. Slå sardelloljan över tomaterna (varma eller kalla) till servering.