Gazpacho

Gazpacho
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Anders Levén
Anders Levén

Gazpacho

0

20 ingredienser

När det är varmt ute är man inte alltid sugen på varm mat. Då passar den kalla grönsakssoppan gazpacho bra.

Ingredienser

portioner4
  • 4 dl buljong
  • 2 dl olivolja
  • 3 dl tomatjuice
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 1 gurka
  • 2 paprikor
  • 1 tomat
  • 1 tsk strösocker
  • sambal oelek
  • citron, pressad
  • chilifrukt
  • salt

Tillbehör:

  • 1 rödlök
  • 3 olikfärgade paprikor
  • 1 knippe gräslök
  • 4 skivor vitt bröd
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 klyfta vitlök
  • olivolja

Gör så här

  1. Hacka lök och skär paprika, tomat och gurka. Mixa alla ingredienser och krydda med lite chili. Låt dra i 4-5 timmar. Häll upp soppan och dekorera med tillbehören.
  2. Servera med brödkrutonger som steks i olivolja med vitlök. Tärna rödlök och paprikor och hacka gräslöken. Lägg upp crème fraiche som serveras separat till soppan.