Gazpacho

Gazpacho
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Anders Levén
Anders Levén

Gazpacho

20 ingredienser

När det är varmt ute är man inte alltid sugen på varm mat. Då passar den kalla grönsakssoppan gazpacho bra.

Ingredienser

portioner
  • 4 dl buljong
  • 2 dl olivolja
  • 3 dl tomatjuice
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 1 gurka
  • 2 paprikor
  • 1 tomat
  • 1 tsk strösocker
  • sambal oelek
  • citron, pressad
  • chilifrukt
  • salt

Tillbehör:

  • 1 rödlök
  • 3 olikfärgade paprikor
  • 1 knippe gräslök
  • 4 skivor vitt bröd
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 klyfta vitlök
  • olivolja

Gör så här

  1. Hacka lök och skär paprika, tomat och gurka. Mixa alla ingredienser och krydda med lite chili. Låt dra i 4-5 timmar. Häll upp soppan och dekorera med tillbehören.
  2. Servera med brödkrutonger som steks i olivolja med vitlök. Tärna rödlök och paprikor och hacka gräslöken. Lägg upp crème fraiche som serveras separat till soppan.