Köket.se
Vad vill du laga idag?
Sök
Gazpacho
7 röster
4h 15 min
4
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Av
Anders Levén
Från
Köket
Spansk mat
Vegetariskt
Soppa
Förrätter
Sommarsval spansk grönsakssoppa med goda tillbehör.
Visa mer
4h 15 min
4
4 portioner
Du behöver
4 dl
kalvbuljong
2 dl
olivolja
3 dl
tomatjuice
2
vitlöksklyftor
1
gul lök
1
gurka
2
paprikor
1
tomat
1 tsk
socker
Sambal Oelek (finns i välsorterade livsmedelsbutiker)
pressad citron
chili, finhackad
smaksalt (finns att köpa i Asiatiska specialaffärer)
Tillbehör:
1
röd lök
3
paprikor i olika färger
1 knippe
gräslök
4 skivor
vitt bröd
1 dl
crème fraiche
1
vitlök
olivolja
Lägg till i inköpslista
Gör så här
Skala och hacka löken. Dela paprika, tomat och gurka i bitar.
Lägg ner grönsakerna i en mixer och mixa tillsammans med buljong, olivolja och tomatjuice.
Smaka av med socker, sambal oelek, pressad citron chili och smaksalt. Låt stå och dra i 4-5 timmar.
Skär under tiden brödet i mindre kuber och stek dem i en panna tillsammans med olivolja och vitlök.
Tärna rödlök, paprika och gräslök. Blanda grönsakerna och lägg dem i en liten skål.
Lägg upp crème fraichen i en skål.
Häll upp soppan i djupa skålar och servera tillsammans med tillbehören.
15 januari 2009
Kommentera receptet
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut
Spara
Läs vår kommentarspolicy
Jamies Oliver tipsar!
8 tips- så minskar du matsvinnet!
laddar fler recept...
Laddar fler recept...
Du behöver JavaScript aktiverat för att Köket.se ska fungera optimalt.
Läs mer här