Gazpacho

7 röster
4h 15 min
4
Gazpacho
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Sommarsval spansk grönsakssoppa med goda tillbehör.

Visa mer
4h 15 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 dl kalvbuljong
  • 2 dl olivolja
  • 3 dl tomatjuice
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st gul lök
  • 1 st gurka
  • 2 st paprikor
  • 1 st tomat
  • 1 tsk socker
  • Sambal Oelek (finns i välsorterade livsmedelsbutiker)
  • pressad citron
  • chili, finhackad
  • smaksalt (finns att köpa i Asiatiska specialaffärer)

Tillbehör:

  • 1 st röd lök
  • 3 st paprikor i olika färger
  • 1 knippe gräslök
  • 4 skivor vitt bröd
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 st vitlök
  • olivolja

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Dela paprika, tomat och gurka i bitar.
  2. Lägg ner grönsakerna i en mixer och mixa tillsammans med buljong, olivolja och tomatjuice.
  3. Smaka av med socker, sambal oelek, pressad citron chili och smaksalt. Låt stå och dra i 4-5 timmar.
  4. Skär under tiden brödet i mindre kuber och stek dem i en panna tillsammans med olivolja och vitlök.
  5. Tärna rödlök, paprika och gräslök. Blanda grönsakerna och lägg dem i en liten skål.
  6. Lägg upp crème fraichen i en skål.
  7. Häll upp soppan i djupa skålar och servera tillsammans med tillbehören.
15 januari 2009
Box på köpet

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept