Crèmesoppa vichysoisse

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 200 g mjölig potatis, skalad och tärnad
  • 1 purjolök, strimlad
  • 1 l höns-, kalv- eller grönsaksbuljong
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 1 färskpressad citron
  • salt och peppar
  • smör

Gör så här

  1. Fräs potatis och lök i smör utan att det får färg.
  2. Slå i buljong och koka under lock tills potatisen faller sönder. Helst ska det vara kalvbuljong, tycker jag, för den djupa smakens skull. När sedan grädden och mjölken hälls i får allt koka i minst 15 minuter till och lagom konsistens uppnås.
  3. Mixa med stavmixer och krydda med citron, salt och peppar. Servera med bröd.
15 november 2007
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...