Potatissoppa med grillade pilgrimsmusslor

1 röst
4
4 portioner

Du behöver

  • 200 g skalad potatis (mandel)
  • 1 st klyfta vitlök
  • 1 st gul lök
  • olja att fräsa i
  • 5 dl hönsbuljong
  • 3 dl grädde
  • 4 skivor parmaskinka
  • vattenkrasse
  • 8 st pilgrimsmusslor
  • timjan, salt, tabasco, kryddpeppar

Gör så här

  1. Potatissoppa: Potatis, lök och vitlök delas i mindre bitar, fräses i olja och kokas i buljong under lock 10-15 minuter. Tillsätt grädde och koka vidare. Mixa med mixerstav. Krydda med salt och tabasco och mixa igen före servering.
  2. Parmachips: Skinkan läggs på eller mellan två belagda (silikonbehandlade) papper och torkas i 110 graders ugn i 30-40 minuter.
  3. Grilla snabbt pilgrimsmusslorna. Trä ev upp dem på spett eller lägg dem på brämet på sopptallriken. Toppa med parmachips och vattenkrasse.
17 april 2008
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept