Cajungryta med kräftor, majs och whisky

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 majskolvar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g rimmat sidfläsk
  • 300 g sötpotatis
  • 1 l hönsbuljong
  • 1 tsk chilipeppar eller cajun seasoning
  • 1 msk rökt chilipasta eller chipotlechili
  • 1 msk farinsocker
  • 0,5 kg frysta kräftor, gärna små
  • 1 dl whisky
  • salt

Gör så här

  1. Fräs majs i bitar med lök, vitlök och rimmat fläsk. Lägg i potatisen hel om den är liten, dela den annars i bitar. Tillsätt buljong, chili och kryddor. Sjud under lock ca 10 min.
  2. Tillsätt sedan kräftor och whisky. Koka ytterligare 10 min. Salta måttligt eftersom kräftorna är salta.
  3. Servera med bröd och smör.
15 november 2007

laddar fler recept

Laddar fler recept