Lenande bönsoppa

En härlig bönsoppa med smörstekt svamp.

Jens Dolks vintips
Pierre Sparr Pinot Gris Réserve 2008, Frankrike, art.nr 2190, 129 kr 4 Solar
Ett vin med lätt sötfruktig druvighet och honungstoner som räddat många knepiga vin- och matsituationer. Ett fantastiskt allroundvin till ostar och perfekt till krämiga soppor av både skaldjur och svamp.

13 oktober 2010
4

Du behöver

  • 150 g elefantbönor, spanska, färdigkokta
  • 1 st liten lök
  • smör
  • 4 dl hönsbuljong
  • 1-2 dl grädde
  • 1-2 msk tryffelolja
  • Ett fång kantareller/trumpetsvamp
  • smör

Gör så här

  1. Koka upp buljongen och slå i färdigkokta bönor.
  2. I med grädden och koka ihop.
  3. Bönorna reder av soppan och nu smaksätter man med tryffelolja, salt och peppar.
  4. Servera med smörstekt svamp.
Kommentera receptet

Fler goda recept