Potatis- och rotsakslåda

Potatis- och rotsakslåda
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Anders Levén ny
Anders Levén ny

Potatis- och rotsakslåda

12 ingredienser

1h 25 min

En matig rätt som kan serveras för sig eller med en köttbit.

Ingredienser

  • 400 g potatis
  • 100 g gul lök
  • 40 g rotselleri
  • 120 g palsternacka
  • 120 g kålrot
  • 80 g morot
  • färsk oregano
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala potatis, lök, palsternacka, kålrot, rotselleri, morot och skär i tunna skivor. Lägg allting i en smord plåt med höga kanter.
  2. Vispa ihop äggen med mjölken och tillsätt hackad oregano. Pressa över vitlök och smaksätt med salt och vitpeppar. Slå blandningen i plåten och grädda i ugnen tills potatisen och rotsakerna är mjuka, cirka 1-1.5 timme.