Imam bayildi

4 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 små auberginer
  • salt
  • 1 liten lök
  • 0,25 dl olivolja
  • 1 liten tomat
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 0,5 nypa socker
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk citronsaft
  • 3,5 dl vatten

Gör så här

  1. Skala auberginerna och halvera dem på längden. Skär skåror i snittytan och salta. Låt stå 30 min, torka bort vätskan och saltet.
  2. Skiva löken tunt och fräs i oljan ca 5 min. Blanda med urkärnad hackad tomat, persilja, socker, vitlök, salt och citron. Fräs auberginerna. Bred ut lökröran ovanpå. Tillsätt vatten i pannan och koka ca 45 min under lock.
15 november 2007

laddar fler recept

Laddar fler recept