Hemlagad färskost

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Grundsats:

  • 1 l filmjölk
  • 2 dl crème fraiche

Chilikryddning:

  • 1 jalapeno
  • 1 röd paprika
  • 1 liten gul lök
  • färsk basilika

Vitlökskryddning:

  • 2 rostade vitlöksklyftor
  • 2 färska vitlöksklyftor
  • salt och vitpeppar
  • citron

Pepparrotskryddning:

  • 1 dl riven pepparrot
  • 1 tsk socker
  • 1 dl rivet mjukt vitt bröd
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Filmjölken kokas i sin tetra i ca 45 minuter och kallnar sedan i ett kaffefilter eller i en nätsil. Därefter blandas den med crème fraiche.
  2. Välj någon av kryddningarna och blanda till din egen favorit.
  3. Serveras på knäckebröd.
15 november 2007
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...