Vernons chai masala

0 röster
4
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 g kanelstång
  • 4 g nejlikor, hela
  • 4 g ingefära, hel och torkad
  • 4 g anis, hel
  • 4 g muskotnöt, hel
  • 4 g kardemummakärnor
  • 12 g svart te (blandning av Assam och Nilgri distrikt)
  • 1 l vatten
  • 5 dl mjölk
  • socker, helst farinsockerbitar

Gör så här

  1. Bryt kanelstängerna i små bitar, hacka ingefäran och riv muskotnöten. Blanda tillsammans med te. Koka upp 1 l vatten. Värm 5 dl mjölk. Lägg te och kryddblandningen i en kanna som rymmer 1,2 liter. Häll det kokande vattnet kannan. Låt dra i 5 minuter.
  2. Vispa den varma mjölken till skum.
  3. Fyll glasen till hälften med den varma mjölken. Fyll på med te och kryddblandningen. Rör om och smaka av med farinsocker.
12 december 2008

Fler goda recept