Höstsallad på rotfrukter

Höstsallad på rotfrukter
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Anders Levén ny
Anders Levén ny

Höstsallad på rotfrukter

12 ingredienser

20 min

Servera och ät salladen medan rotfrukterna fortfarande är varma.

Escarolesallad tillhör de bittra salladsorterna och påminner om frisésallad till utseendet.

Ingredienser

portioner
  • 1 rotselleri
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 knippe salladslök
  • 1 ask körsbärstomater
  • isbergssallad, ekblad- och escarolesallad
  • 1 klyfta vitlök
  • blandade färska örter (efter smak)
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk citron, saft
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Skala och skär rotfrukter i lika stora bitar, exempelvis som grova stavar.
  2. Putsa salladen och skölj den väl. Låt rinna av. Koka rotfrukterna lätt i cirka 5 minuter, spänsten ska finnas kvar.
  3. Gnid en stekpanna med vitlök och olivolja och stek rotfrukterna lätt. Häll över citron efter smak och rikligt med färska örter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Arrangera salladen på ett uppläggningsfat eller en tallrik och häll över olivolja.