Höstsallad på rotfrukter

20 min
4
Höstsallad på rotfrukter
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Servera och ät salladen medan rotfrukterna fortfarande är varma.

Escarolesallad tillhör de bittra salladsorterna och påminner om frisésallad till utseendet.

15 november 2010
20 min
4

Du behöver

  • 1 st rotselleri
  • 2 st morötter
  • 2 st palsternackor
  • 1 knippe salladslök
  • 1 ask körsbärstomater
  • isberg-, ekblad- och escarolesallad
  • 1 st vitlöksklyfta
  • blandade färska örter efter smak
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Skala och skär rotfrukter i lika stora bitar, exempelvis som grova stavar.
  2. Putsa salladen och skölj den väl. Låt rinna av. Koka rotfrukterna lätt i cirka 5 minuter, spänsten ska finnas kvar.
  3. Gnid en stekpanna med vitlök och olivolja och stek rotfrukterna lätt. Häll över citron efter smak och rikligt med färska örter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Arrangera salladen på ett uppläggningsfat eller en tallrik och häll över olivolja.
Kommentera receptet

Fler goda recept