Ostpaj med getost och sardeller

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 250 g vetemjöl
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl vatten
  • salt
  • 8 st sardellfiléer (raka i olja)
  • 2 st ägg
  • 2 dl gräddfil
  • lite mjölk
  • 1 st stor lök i skivor
  • 150 g getost, gärna små s k crotins
  • några svarta oliver
  • smör, peppar

Gör så här

  1. Degen görs först. Blanda smör, mjöl och lite salt för hand och tillsätt därefter snabbt vattnet. Knåda ej länge.
  2. Fräs löken länge i smör utan att den tar färg. Klä formen med degen och tillsätt löken som kallnat. Fördela ost, oliver och sardeller jämnt om vartannat. Blanda ägg och gräddfil med en skvätt mjölk och krydda med endast peppar. Slå över och grädda i 30-45 minuter i 200 °C.
15 november 2007

Fler goda recept