4 portioner

Du behöver

  • 300 g rådjursfärs
  • 0,5 dl ris
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 gul lök (stekt och malen)
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 savoykålshuvud
  • enbär, kryddpeppar, salt
  • sirap och smör
  • 0,5 l skysås (tärning och vatten går bra)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Förväll kålen och skär bort roten. Koka riset i mjölk. Blanda färs med ris, ströbröd, kryddor och lök. Fyll bladen och forma som dolmar. Lägg dolmarna i smord form, rippla över sirap och smör.
  2. Stek i ugn 175° först i 15 min utan sky tills de fått lite färg, därefter under smörpapper med sky ca 70 min.
  3. Krydda såsen och servera genast.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...