Rådjursdolmar

15 november 2007
4

Du behöver

  • 300 g rådjursfärs
  • 0,5 dl ris
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 st gul lök (stekt och malen)
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 st savoykålshuvud
  • enbär, kryddpeppar, salt
  • sirap och smör
  • 0,5 l skysås (tärning och vatten går bra)

Gör så här

  1. Förväll kålen och skär bort roten. Koka riset i mjölk. Blanda färs med ris, ströbröd, kryddor och lök. Fyll bladen och forma som dolmar. Lägg dolmarna i smord form, rippla över sirap och smör.
  2. Stek i ugn 175° först i 15 min utan sky tills de fått lite färg, därefter under smörpapper med sky ca 70 min.
  3. Krydda såsen och servera genast.
Kommentera receptet

Fler goda recept