Vilt när det är som godast. Haren har en kraftig viltsmak och är mörk i köttet där jag väljer att krydda lite försiktigt med tunga viltkryddor och i stället använda havssalt, peppar och olivolja.
1 hare, styckad i stekar, framdelar och hel rygg allt med ben
1,5 dl olivolja
havssalt
vitpeppar, grovmalen
färska örter
salvia, timjan, mynta, persilja
Färska rödbetor
150 g polkabeta
150 g gulbeta
150 g rödbeta
100 g smör
salt
peppar
Sås
2 schalottenlökar
1 l hönsbuljong
1,5 dl crema di balsamico
2 msk druvmust (vincotto), koncentrerad
1 dl honung
svartpeppar
Gör så här
Tillagning: Använd en grill med lock, pensla köttet med olivoljan och grilla på indirekt värme, endast kryddat med salt och peppar. Vänd och pensla hela tiden.
Örterna lägger man in mot slutet(efter ca 25 minuter).
Skalade betor smörstekes i klyftor i folielådor också i grillen endast med salt, peppar och smör (ca 20 minuter).
Fräs nu chalottenlöken i lite olivolja och tillsätt buljong, balsamico och honung detta reduceras och kryddas med salt, peppar och druvmust, (25 min).
Mot slutet pensla haren och lägg in massor med färska örter i grillen och få en härlig arom.