Mustig vildsvinstek med mjöd

15 november 2007
4

Du behöver

  • 1 st vildsvinsstek (ca 2 kg)
  • 10 st katrinplommon (torkade utan kärnor)
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st färsk chili (Serrano)
  • 1 msk enbär
  • 1 msk timjan
  • 1 st skivad rödlök
  • 1 flaska mjöd
  • 3 dl vatten
  • 2 st palsternackor
  • 200 g potatis

Gör så här

  1. Bena ur skinkan och bind den. Bryn den i smör i en järngryta tillsammans med grönsaker. Tillsätt mjöd, vatten och kryddor och låt koka på spisen i ca 40 minuter.
  2. Skala potatisen och palsternackan, skär dem i grova bitar och tillsätt dem i järngrytan i slutet av kokningen.
  3. Lyft upp steken och skär den i tunna skivor. Slå till sist potatisen och palsternackan över steken.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Anders Levén

Visa alla recept från Anders Levén

Fler från Köket

Visa alla recept från Köket