Mustig vildsvinstek med mjöd

0 röster
4
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 vildsvinsstek (ca 2 kg)
  • 10 katrinplommon (torkade utan kärnor)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 färsk chili (Serrano)
  • 1 msk enbär
  • 1 msk timjan
  • 1 skivad rödlök
  • 1 flaska mjöd
  • 3 dl vatten
  • 2 palsternackor
  • 200 g potatis

Gör så här

  1. Bena ur skinkan och bind den. Bryn den i smör i en järngryta tillsammans med grönsaker. Tillsätt mjöd, vatten och kryddor och låt koka på spisen i ca 40 minuter.
  2. Skala potatisen och palsternackan, skär dem i grova bitar och tillsätt dem i järngrytan i slutet av kokningen.
  3. Lyft upp steken och skär den i tunna skivor. Slå till sist potatisen och palsternackan över steken.
15 november 2007

laddar fler recept

Laddar fler recept