Mangolddolmar

Anders Levén ny

Mangolddolmar

14 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 8 mangoldblad
  • 200 g råris
  • 1 gul lök, hackad och stekt
  • 1 klyfta vitlök
  • 100 g fetaost
  • 2 msk mynta
  • 2 tomater, tärnade
  • 1 ägg
  • spiskummin, salt och peppar

Sås:

  • 1,5 dl vatten
  • 2 stjärnanis
  • 1,5 dl soja
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk sambal oelek

Gör så här

  1. Förväll mangoldbladen i kokande vatten. Blanda övriga ingredienser.
  2. Forma till dolmar och rulla in i mangoldbladen.Lägg dem tätt i smord form.
  3. Sås: Koka upp vatten och låt stjärnanisen dra ett par timmar. Blanda i soya och olivolja, krydda med sambal och häll över dolmarna. Låt dem tillagas i ugn i 150°C ca 30 minuter.
  4. Njut tillsammans med en liten sallad.