Kyckling saltimbocca med risotto Milanese

4

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 4 skivor skinka
  • 8 blad färsk salvia
  • 1 dl balsamvinäger
  • Risotto:
  • 2 dl avorioris
  • 3 dl hönsbuljong
  • 1 st gul lök, hackad
  • 10 st skogschampinjoner
  • 4 st plommontomater
  • vitlök
  • olivolja

Gör så här

  1. Banka och snitta filéerna, fyll dem med parmaskinka och salvia. Stek dem i panna och koka ur med 1 dl balsamvinäger när filéerna är klara.
  2. Risotto: Fräs löken och blanda den tillsammans med saffran och vitlök i riset som kokas i hönsbuljong. Stek skogschampinjonerna och vänd även ner klyftor av tomater i stekpannan. Detta blandas sedan i det färdiga riset. Den ska vara krämig.
  3. Lägg kycklingfilen på risotton så att fyllningen syns. Häll över (nappera) filén med balsamvinägerskyn.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept