Valfläsk med raggmunk och lingon

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 8 st stora mjöliga potatisar
  • 2 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 dl mjöl ev
  • 16 skivor rimmat fläsk
  • 2 msk margarin
  • 30 g lingon
  • 200 g strösocker

Gör så här

  1. Riv potatisen fint och blanda med ägg, salt och mjöl om man använder färsk potatis.
  2. Stek fläsket i margarin, slå fettet i raggmunkssmeten och stek härligt frasiga raggmunkar, 10-12 cm i diameter. Raggmunkar skall ha skägg säger man, dvs vara frasiga i ytterkant.
  3. Servera med det hårdstekta fläsket och rårörda lingon (röres med träslev tills sockret har smält. (Frysta bär saftar sig bättre).
  4. Tips! Tänk på att potatisen blir mörk snabbt, då hjälper det att droppa i lite citronsaft.
15 november 2007

Fler goda recept