Sjömansbiff med saltgurka
4 portioner
Du behöver
- 600 g innanlår av nöt eller biff
- 3 gula lökar
- 500 g fasta stora potatisar, skalade och skivade
- 1 flaska öl (gärna mörk)
- 2 dl kalvsky
- timjan, kryddpeppar
- lagerblad, salt
- smör, olja
- saltgurka skuren på längden
- persilja
Gör så här
- Tunt skivat kött bankas lite extra och bryns ordentligt. Skala, strimla och bryn löken.
- Lägg köttet i en kastrull med hälften av den brynta löken, kryddor, öl och 1 dl sky. Koka detta under ett smörpapperslock.
- Gör om samma procedur med potatisen: varva med lök och kryddor. Detta kokas också försiktigt under lock med den resterande skyn.
- När potatisen är nästan klar - dra kastrullen åt sidan och se till att köttet är riktigt mörkokt. Varva sedan potatis och kött i en fin porslinform.
- Låt såsen från köttet koka ihop och red eventuellt med lite maizena i vatten. Smaka av ordentligt och slå den över potatisen och köttet.
- Servera med saltgurka och nyhackad persilja.
15 november 2007