Lammnoisetter med plommon och getost

15 november 2007
4

Du behöver

  • 500 g lammytterfilé (8 st)
  • smör att bryna i
  • rosmarin, vitlök, salt och peppar
  • 100 g salladslök
  • 200 g gula plommon
  • 150 g getost
  • 1 dl buljong
  • 1 msk sherryvinäger
  • ljust lantbröd
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Bryn smör i panna och stek noisetter av lammytterfilén, gärna två per person.
  2. Lyft upp köttet och fräs plommon (ta bort kärnorna) och vitlök i resten av fettet tillsammans med löken. Slå i buljong och vinäger och koka ihop i ca 5 minuter.
  3. Lägg tillbaka köttet och låt det puttra en stund. Smula getost på toppen.
  4. Servera det hela på smörstekta brödskivor och klipp över rosmarin.
Kommentera receptet

Fler goda recept