Kassler Tropicana

Anders Levén ny

Kassler Tropicana

13 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 600 g kassler
  • 1 ananas
  • 1 äpple
  • 1 fänkål
  • 2 morötter
  • 1 dl honung
  • 1 dl soja
  • 2 dl hönsbuljong
  • salt, timjan, rosépeppar och tabasco
  • 600 g fast potatis
  • smör
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Förväll kasslern i kokande vatten under ca 10 minuter för att minska salthalten.
  2. Klyfta ananasen och äpplet. Skär fänkål och morötter i stora bitar. Fräs frukten och grönsakerna och lägg runt kasslern. Slå över honung, soja och buljong och krydda innan den sätts in i ugnen. Bräsera (dvs vänd i spadet) under ca 30 minuter i 200°.
  3. Kula potatisen med ett kuljärn och förväll i kokande vatten. Låt den kallna och stek i smör. Krydda med salt och svartpeppar.