Kalvlever Anglais

Kalvlever Anglais
Foto: Fredrik Sandin carlsson
Anders Levén ny
Anders Levén ny

Kalvlever Anglais

12 ingredienser

50 min

En riktig klassiker i något annorlunda kläder.

Ingredienser

portioner
  • 600 g kalvlever (färsk, utan hinna)
  • 10 skivor bacon
  • 20 cocktailkapris
  • 2 msk smör
  • 500 g potatis (gärna Asterix)
  • salt
  • peppar
  • 2 ml majsolja
  • 4 röda plommontomater
  • 1 msk oregano
  • 1 msk timjan
  • grovt salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.
  3. Skålla tomaterna i kokhett vatten och dra sen av skalet. Ställ tomaterna i en ugnsfast form och krydda med salt, timjan och oregano. Sätt in i ugn och baka i minst 30 minuter, men helst 1 timme.
  4. Skiva levern så man får två skivor var. Lägg dem på en tallrik med lite majsolja.
  5. Torka bort oljan och grilla skivorna i en het panna (gärna belagd). Krydda med salt och peppar.
  6. Strimla baconen och fräs den i smör tillsammans med kapris i en het sauteuse, eller en stekpanna. Krydda med peppar.
  7. Servera kalvlevern med tomaterna och baconfräset.