Kalvfilé på Lyxlirarens vis

Anders Levén ny

Kalvfilé på Lyxlirarens vis

15 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 400 g kalvfilé [4 st noisetter]
  • 4 salladslökar
  • 8 havskräftor (råa)
  • 8 ostron (råa)
  • 0,5 dl olivolja
  • färsk körvel
  • 12 sockerärtor
  • 3 dl kalvsky
  • 3 dl rött vin
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 10 svartpepparkorn (krossade)
  • 1 msk honung
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Vi börjar med såsen: Fräs pepparen i smör och tillsätt honung och mjöl. Låt det fräsa lite till. Slå sedan i vin och sky låt det sakta koka ihop, krydda efter ca 20 min, justera med vatten om det behövs.
  2. Salladslöken skall förvällas lätt i saltat vatten. Fäst en hel eller halv salladslök runt varje noisette med tandpetare eller knyt ihop den. Grilla kalvnoisetten i panna och krydda med salt och peppar, stektid ca 5-6 min.
  3. Fräs ostron, sockerärtor och havskräftstjärtar i olivolja och krydda med salt, peppar och mycket färsk körvel fint skuren.
  4. Allt serveras tillsammans på tallrik med rödvinsåsen som silas före servering.