Fredriks baconlindade fläskfilé med grönsaksfrikassé

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g fläskfilé
  • 1 förp bacon
  • 0,5 huvud savoykål
  • 2 färskpotatisar
  • 2 knippen morötter
  • 2 schalottenlökar
  • 2 tomater
  • 2 msk smör
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 1 citron
  • 1 dl torrt vitt vin
  • salt och peppar
  • basilika

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén och dela den i 1,5 cm höga medaljonger. Linda en baconskiva runt varje och fäst med tandpetare. Bryn medaljongerna i smör. Salta och peppra. Stek dem vidare i 150 grader varm ugn ca 10 minuter.
  2. Under tiden skölj och putsa grönsakerna. Strimla kålen. Skiva schalottenlök, potatis och morötter. Doppa tomaterna i kokande vatten och skala dem. Fräs grönsakerna i lite smör och häll sedan på buljong och vin. Låt bräsera i 3-4 minuter under lock. Smaksätt med citron och basilika. Salta och peppra.
15 november 2007

laddar fler recept

Laddar fler recept