Bräckt kassler

Anders Levén ny

Bräckt kassler

10 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 400 g kassler
  • 4 bakpotatisar
  • 2 dl cottage cheese
  • 0,25 purjolök, strimlad
  • 2 äggulor
  • basilika, salt, peppar, kummin

Paprikasås:

  • 1 röd paprika
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl vatten
  • tabasco

Gör så här

  1. Sätt potatisarna i ugn på 225 grader i 40-60 minuter. Gröp ur potatisarna helt och spara skalet.
  2. Blanda potatis med keso, purjolök, äggulor, kryddor och basilika. Fyll det urgröpta potatiskskalet med röran och gratinera i ugn.
  3. Förväll kasslerbiten i kokande vatten och skiva den. Stek skivorna i en fettfri panna. Lägg upp potatis och kassler och servera med parikasås.
  4. Paprikasås: Skär paprikan och fräs den i olja. Tillsätt vattnet och koka mjuk. Mixa paprikan till sås och smaksätt med tabasco.