Vegetarisk burgare

0 röster
35 min
4

En mycket enkel hamburgare med en riktigt fräsch salsa och klyftpotatis. Hemmagjord salsa är mycket friskare än den köpta och innehåller inga extra tillsatser eller tillsatt socker.

Visa mer
35 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 hamburgerbröd
  • 4 chaminjoner
  • 1 dl tomater
  • 1 lök
  • 4 salladsblad
  • smör att steka i
  • salt
  • peppar

Salsasås:

  • 1 papaya
  • 2 salladslökar
  • 1 förp krossade tomater
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 0,5 gurka
  • 2 msk olivolja
  • spiskummun
  • salt
  • peppar

Klyftpotatis:

  • 2 bakpotatisar eller större vanliga potatisar med skal, t ex bintje
  • olja att pensla med
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Potatisklyftor: Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp en kastrull med vatten. Tvätta och klyfta potatisarna och koka dem därefter i cirka 10 minuter. Häll bort vattnet och bred ut klyftorna på en plåt. Pensla dem sedan med olja och strö på salt och peppar. Stek i ugn i cirka 15 minuter. Låt klyftorna bli gyllenbruna.
  2. Salsasås: Hacka basilikan och tärna frukt och grönsaker fint. Se till att tomaterna är väl avrunna. Blanda allt och krydda. Ställ gärna salsan i kylen ett tag innan servering så att den hinner safta till sig.
  3. Putsa och skär svampen i skivor och stek den försiktigt i smör i stekpanna. Salta och peppra. Skär löken och tomaterna i tunna skivor. Ta fram hamburgerbröden och bygg hamburgaren med svamp, lök, tomater och salladsblad. Klicka på salsa och servera med klyftpotatisen.
15 november 2007

Laddar fler recept