Ugnstekt abborre med gräddsky

Anders Levén ny

Ugnstekt abborre med gräddsky

11 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 2 abborrar
  • 2 gula lökar, hackade
  • 3 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl fiskbuljong
  • 50 g smör
  • 1 dl ströbröd
  • färsk kruspersilja
  • citron
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Fjälla fiskarna först. Stek löken i smör. Fyll sedan fiskarna med stekt lök och vänd dem i ströbröd.
  2. Stek abborrarna i eldfast form i ugnen ca 10 minuter på 200°. Slå över grädden, buljongen och mjölken och fortsätt steka i ugnen i minst 35 minuter till (ös hela tiden). Köttet ska släppa från benen lätt vid ryggbenet, då är abborrarna färdiga.
  3. Servera med kokt potatis, citron och rikligt med kruspersilja.