Sotad torsk med kastanjer

15 november 2007
4

Du behöver

  • 800 g torskfile med skinn, ej ben
  • 2 dl grovsalt
  • 100 g matkastanjer
  • 2 st gröna äpplen, tärnade
  • 1 msk russin
  • 1 msk rårörssocker
  • 2 msk äppelcider
  • vattenkrasse
  • svartpeppar
  • smör
  • 1 dl sweetchili (färdig i flaska)

Gör så här

  1. Torsken bör rimmas i minst 4 timmar. Man rimmar fisk för att sältan ska tränga in och ge god smak. Konsistensen blir också bättre.
  2. Torka sedan av fisken ordentligt och lägg på papper. Sota den i het panna med endast lite fett, fisken behöver ej så lång tilllagning då den är rimmad.
  3. Fräs kastanjer, äpplen, äppelcider och russin, sockra och låt puttra lite lätt.
  4. Servera omedelbart med torsken på toppen och lägg mycket vattenkrasse överst. Droppa sweetchili runt.
Kommentera receptet

Fler goda recept