Senapsmarinerad strömmingsflundra med potatispuré

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg rensad strömming
  • 2 st ägg
  • 5 dl mjölk
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk fransk senap
  • 2 msk svensk senap
  • salt, peppar, socker
  • grovt rågmjöl
  • hackad dill, persilja
  • Potatispuré:
  • 600 g potatis
  • smör
  • mjölk
  • salt, peppar, muskot

Gör så här

  1. Blanda mjölk, senap, ägg, kryddor och hackad dill. Lägg i strömmingarna och låt ligga minst ett par timmar. Vänd dem sedan i rågmjölet och stek långsamt. Klipp dill och persilja och lägg mellan flundrorna.
  2. Potatispuré: Skala och koka potatisen. Mosa den med smör och mjölk och smaka av med salt, peppar och muskot.
  3. Servera strömmingsflundrorna med potatispurén.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept