Senapsmarinerad strömming med dillpotatiskompott

15 november 2007
4

Du behöver

  • 800 g färska strömmingsflundror

Senapsmarinerad strömming:

  • 1 dl rågmjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 dl skånsk senap
  • 2 msk fransk senap (dijonsenap)
  • flytande honung
  • smör (normalsaltat)
  • salt och peppar

Potatis- och dillkompott:

  • 450 g skalad potatis (Asterix)
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 50 g osaltat smör
  • 6 g skuren dill
  • salt och peppar

Brynt lingonsmör:

  • 100 g smör (normalsaltat)
  • 0,5 dl rårörda lingon
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Klipp ryggfenorna av strömmingen. Blanda majonnäs, crème fraiche och den skånska och franska senapen. Smaka av med honung, salt och peppar. Lägg strömmingen i marinaden. Låt dra i tre timmar. Blanda rågmjöl och ströbröd, mjöla fisken ordentligt och stek i rikligt med smör.
  2. Potatis- och dillkompott: Skär potatisen i kuber om ca 1 cm. Blanchera (koka lätt) i saltat vatten. Koka grädde och mjölk en stund, tillsätt potatisen. Låt vätskan koka in i potatisen tills en krämig konsistens uppnås. Smaka av med salt och peppar. Dillen tillsätts vid servering.
  3. Lingonsmöret, då? Jo, bryn smöret gyllenbrunt, tillsätt lingonen och smaka av med salt och peppar.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept