Svart bönchili med kyckling

4

Du behöver

  • 4 st kycklinglår, ca 800 g
  • 2 dl svarta bönor
  • 1 st gul lök
  • 1 msk rökt chilipasta
  • 1 st limefrukt
  • 1 st apelsin
  • 2 msk honung
  • 1 msk chilisås
  • 1 st stjärnanis
  • 4 dl vatten
  • lite rom
  • salt, peppar, grillkrydda
  • baguetter eller ris till servering

Gör så här

  1. Lägg bönorna i blöt minst 8 timmar.
  2. Skär kycklinglåren i bitar och krydda dem med grillkrydda. Stek kycklingbitarna i ugn ca 35 min på 170 grader.
  3. Skär lök och pressa lime och apelsin. Fräs lök, bönor och kryddor i lite olja. Tillsätt honung, juice av apelsin,
  4. Lime och vatten. Koka i ca 35 min, lägg sedan i kycklinglåren och låt allt puttra i ytterligare 10 minuter.
  5. Servera med baguetter eller ris.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Anders Levén

Visa alla recept från Anders Levén

Fler från Köket

Visa alla recept från Köket