Plättar från skogen

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 2 dl mjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 msk smält smör
  • 1 tsk socker
  • salt, peppar och muskot
  • 50 g skivade, stekta champinjoner
  • 1 knippa hackad persilja

Tzatziki:

  • 0,5 st gurka i bitar
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • grovmalen vitpeppar
  • ev lite klippt mynta

Gör så här

  1. Plättsmet: Blanda ägg, mjöl och socker. Späd med mjölk och häll slutligen i smält smör. Krydda med salt, peppar och muskot. Blanda i stekta, skivade champinjoner och hackad persilja. Låt svälla. Stek så små plättar man önskar.
  2. Tzatziki: Låt yoghurten rinna av i kaffefilter över natten. Skala gurka och skär i bitar. Salta den så att överskottsvattnet rinner av. Blanda allt och krydda med vitpeppar, vitlök och eventuellt mynta.
15 november 2007

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept