Frittata agli asparagi

3 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 8 hela ägg
  • 3 msk vatten
  • 1 aubergine, skalad och tärnad
  • 200 g sparris, gärna färsk, i bitar
  • 4 salladslökar, skivade
  • 4 soltorkade tomater, hackade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • färsk basilika
  • salt, peppar och olivolja
  • parmesan

Gör så här

  1. Knäck alla äggen i en bunke och blanda med vatten, krydda.
  2. Hetta upp en panna, gärna teflon eller titan, och låt oljan bli varm. Fräs alla grönsaker sakta i någon minut utan att de tar färg. Om färsk sparris används, koka den först i saltat vatten 5-7 minuter.
  3. Slå över den kryddade äggblandningen och rör försiktigt med en träslev eller gaffel, strö över riven parmesan och ugnsbaka i 5-6 minuter i medelvarm ugn, 175°.
  4. Ta ut och servera genast, gärna med smulad färsk basilika över. Går även utmärkt att äta kall.
15 november 2007

laddar fler recept

Laddar fler recept