Snigelragu med friterade grönsaker

1 röst
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 30 sniglar på burk
  • 2 msk smör
  • 2 dl kycklinbuljong/vatten
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 msk smör
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl pernod
  • färsk körvel, skuren
  • salt och peppar
  • 1 morot
  • 0,5 kålrot
  • 1 gul lök
  • 3 msk maizena
  • olja till fritering

Gör så här

  1. Fräs sniglarna i smör, slå över buljong och låt det hela koka i ca 15 minuter.
  2. Hacka schalottenlök och vitlök och fräs i smör. Tillsätt vitt vin, pernod och snigelbuljongen, koka ihop till ungefär hälften. Montera ned smör, smaka av med salt och peppar och mixa såsen. Lägg till sist i sniglarna och körveln.
  3. Strimla morot, kålrot och lök och blanda med maizena i en bunke. Fritera hastigt grönsakerna i het olja, det tar ca 5 minuter. Tag upp och låt droppa av på hushållspapper, salta.
  4. Servera snigelragun i djup tallrik med en hög friterade grönsaker på toppen.
15 november 2007
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept