Tempura Veggie

1 röst
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 blomkålshuvud
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 0,5 zucchini
  • 1 dl tempuramjöl (finns på asiatiska livsmedelsaffärer)
  • 1 dl vatten
  • olja att fritera i

Sojablandning:

  • 1,5 dl japansk soja
  • 1 finhackad salladslök
  • 1 msk risvinäger
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 tsk sweet chili

Gör så här

  1. Skär grönsakerna i stora bitar och låt dem förvällas hastigt i vatten. Lägg sedan upp på en handduk för att rinna av. Blanda frityrsmeten av tempuramjöl och vatten, doppa grönsakerna däri och sedan direkt ned i fritösen i 180°. Låt fritera i ca 5-10 minuter.
  2. Servera tillsammans med sojablandningen.
15 november 2007

laddar fler recept

Laddar fler recept