Rödbetscarpaccio

Rödbetscarpaccio
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Anders Levén
Anders Levén

Rödbetscarpaccio

0

9 ingredienser

En mycket läcker förrätt med tunt skivade rödbetor.

Ingredienser

portioner4
  • 4 rödbetor (tvättade med skal)
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk salt
  • 50 g parmesanost
  • 1 dl olivolja
  • svartpeppar
  • grovt salt
  • 1 msk cocktailkapris
  • 1 förp rucolasallad

Gör så här

  1. Lägg rödbetorna i en kastrull och häll i vatten så det täcker. Tillsätt socker och salt och koka upp. Låt sedan koka 20 minuter. Skala och skiva rödbetorna medan de är varma.
  2. Lägg skivorna på tallrik och strö över med parmesanost, olja och kryddor. Lägg på kapris och ruccola som garnering.